Polyvlokken – Universeel in gebruik

Gemiddelde leestijd: 5 minuten

Vlokken van polyether op een witte achtergrondPolyvlokken of polyethervlokken zijn breed inzetbaar voor vele toepassingen. Enkele van deze toepassingen zijn bijvoorbeeld het vullen van rugkussens, zitkussens, hoofdkussens en sierkussens.

De veelzijdigheid van polyvlokken maakt het ook mogelijk om het te gebruiken in paardenbakken. Dit geeft een stabiele en zeer comfortabele bodem voor paarden. Ook in hondenmanden of knuffels worden deze vlokken veel gebruikt. De mogelijkheden zijn grenzeloos.

Polyvlokken en polyethervlokken – Wat is het verschil?

We leveren 2 soorten vlokken: polyethervlokken en de polyvlokken. De polyethervlokken die worden gebruikt in onze stoffeerderij en maken we van nieuwe en ongebruikte restmaterialen. De materialen die we daarvoor gebruiken zijn van de beste kwaliteit zoals polyether, pantera of koudschuim. De polyvlokken maken wij van gerecycled materiaal.

Polyvlokken worden gemaakt van gerecycled vulmateriaal die vaak worden gebruikt bij paardenbakken in maneges. Polyvlokken en polyethervlokken hebben dezelfde eigenschappen en toepassingsmogelijkheden. Het verschil tussen de twee soorten zit alleen in de prijs. Polyethervlokken zijn van nieuw en ongebruikt restmateriaal en polyvlokken van gerecycled restmateriaal.

Hoge kwaliteit gemaakt in Nederland

Met de toename van de vele verschillende keuzes in materialen zijn consumenten snel geneigd om de goedkopere materialen uit te sluiten. De gedachte hierachter is dat de prijs de kwaliteit weergeeft. Voor je portemonnee is dit een gemiste kans omdat deze vlokken optimaal dienstdoen als vulmateriaal. Per definitie is goedkoop in dit geval niet altijd ongeschikt of slecht.

De door ons geleverde polyvlokken of polyethervlokken zijn vaak beter in kwaliteit en comfort dan bijvoorbeeld de fiberfill vulling uit China. Deze vullingen worden tijdens de productie zoveel mogelijk samengeperst om kosten te besparen. Tijdens dit proces van samenpersen breken de vezels waardoor deze vulling minder comfortabel is en minder lang meegaat.

De vlokken van Schuimkopen.nl worden gemaakt in Nederland, in onze eigen stoffeerderij en worden niet geperst. Dit geeft een beter comfort en verhoogd de duurzaamheid van het materiaal. Het scheelt ook nog eens de lange weg van transport uit China en draagt hierdoor bij aan een beter milieu.

Vlokken raken niet zo snel opgehoopt als bijvoorbeeld EPS-parels en ze behouden ook langer hun volume. Naderhand bijvullen is dan ook niet nodig. Deze vlokken hebben de beste prijs-kwaliteit verhouding verkrijgbaar in Nederland en België. De levensduur is iets korter maar daarom ook veel goedkoper.

Pluspunten van polyethervlokken

Polyvlokken in een hondenmandPolyether bezit de belangrijke eigenschap om warmte goed vast te houden en isolerend te werken. Om die reden is dit materiaal niet alleen geschikt als vulmateriaal maar ook zeer geschikt om te gebruiken als isolatiemateriaal

Het vasthouden van warmte maakt het ook ideaal voor het gebruik in katten en hondenmanden en kussens die op de grond staan. De vlokken zijn veerkrachtig, comfortabel als ligplaats voor je huisdier en het knarst niet. Door onze eigen productie kunnen wij je 100% garanderen dat deze vlokken niet giftig zijn voor mens en dier. Wij bieden een uniek en duurzaam product met de allerbeste verhouding in prijs en kwaliteit!

Polyethervlokken hebben ook nadelen

Naast alle pluspunten hebben deze vlokken ook enkele nadelen. Gebruik je de vlokken als vulling dan is er sprake van los vulmateriaal. Deze vulling zal je dan met enige regelmaat even moeten opschudden om het luchtig en vol te houden. Gebruik je het in een groot plofkussen op een palletbank dan is het weer ideaal in het gebruik.

Polyvlokken

recyclenDe verschillen tussen polyethervlokken en polyvlokken zijn nihil te noemen. Dit maakt dat je beide materialen kunt gebruiken voor dezelfde toepassingen. Het enige verschil is dat polyvlokken worden gemaakt van gerecycled materiaal.

De gebruikte materialen worden eerst ontsmet en diep gereinigd waarna het wordt versnipperd om opnieuw te gebruiken. Het hergebruiken van producten zal steeds populairder worden. Niet alleen de veel lagere prijzen zijn van belang maar minstens zo belangrijk is hiermee het behoudt van ons milieu.

Gebruik van polyvlokken in de paardenbak

Een veel gebruikte toepassing van particulieren en maneges is het gebruik van de vlokken op de bodem in de paardenbak. Heb je het voornemen deze vlokken ook te gaan gebruiken dan kunnen wij je alvast enkele tips meegeven.

Bij nieuw paardenbakzand is het bijzonder handig om de vlokken te gebruiken als onderlaag om het zand te stabiliseren en te dempen. Wanneer een ondergrond niet goed stabiliseert loopt het paard een verhoogde kans om zich te verstappen. Met alle vervelende gevolgen van dien.

polyvlokken paardenbakDe verschillende kwaliteitssoorten paardenbak zand die worden geleverd kan er ook voor zorgen dat het stabiliseren met zand alleen een lange tijd zal duren. Polyvlokken zijn dan een zeer voordelige en effectieve manier. Het is van belang dat je het zand eerst draineert tot de bodem van de paardenbak vochtig en geëgaliseerd is.

Voor een vierkante meter zand heb je ongeveer 2-3 kilo polyvlokken nodig. Strooi de vlokken eerst uit om ze daarna te besproeien. Voor een egaal resultaat zul je als laatst de polyvlokken 6 of 7 centimeter door het zand moeten frezen.

Vragen of opmerkingen?

Wil je een nieuwe vulling in je zitkussen of bank maar weet je nog niet wat je nodig hebt? Schroom niet maar neem gewoon even contact met ons op. Wij adviseren je altijd de beste keuze voor het beste resultaat!

Klik hier voor een prijs opgave of bel direct: 085-0498893

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *