kind springt op kussenvulling

Welke kussenvulling is geschikt voor je bank of fauteuil?

Gemiddelde leestijd: 4 minuten

kind springt op kussenvullingHet herstellen van het zitcomfort van je bank met een nieuwe kussenvulling kun je doen op verschillende manieren. Niet elke manier zal geschikt zijn om te doen, hiervoor zal je vooraf enkele keuzes moeten maken. Afhankelijk van de bestaande kussenvullingen zijn enkele van die keuzes het model van je bank en het type ondervering wat is gebruikt.

Kussenvulling van schuimrubber

Een bank met een kussenvulling van schuimrubber en een nosag ondervering is prima bij te vullen met een presskern. Is je bank al wat ouder maar ziet hij er nog mooi uit? Dan geven wij het advies om een nieuwe schuimvulling te plaatsen. Deze werkwijze is de beste manier om het zitcomfort optimaal te herstellen. Een nieuwe vulling zorgt er dan ook voor dat de bank weer jaren mee kan. Ga je herstellen met een presskern dan los je het probleem van je zitcomfort slechts tijdelijk op. Dit omdat de achterblijvende “originele” vulling verder blijft verzwakken.

Kussens met een interieur vering

Is je bank voorzien van een interieurvering dan zal het bijvullen met een presskern weinig resultaat opleveren. In de meeste gevallen is de bestaande vering al gebroken door een combinatie van te weinig ondersteunende en te slappe singelbanden. De interieurvering zal dan te veel doorbuigen waardoor die op niet al te lange termijn zal breken. Met enige regelmaat komen onze monteurs onderweg banken tegen waarbij de afgebroken scherpe punten door de bekleding heen steken. In al deze gevallen zal de gebroken interieurvering worden vervangen door een hoge kwaliteit schuimrubber.

losse kussen vullingenVaste of losse kussenvulling?

Ook het herstellen van zitcomfort voor je relaxstoel of luxe fauteuils kan je doen op verschillende manieren. Oude kussens met een losse vulling kan je uiteraard eenvoudig bijvullen met latex, vlokken of dons. Het nadeel van deze vulling is dat je dagelijks de kussens zal moeten opschudden wat veel ongenoegen zal geven.

Wil je een duurzame en gebruiksvriendelijke oplossing die langer meegaat is het een idee om te kiezen voor een vaste schuimvulling. Met een juist gemodelleerde vaste vulling zal je geen problemen krijgen met vulling ophopingen. Het opschudden van de kussen is in dit geval dan ook niet nodig.

Vergeet de ondervering niet

Ook de ondervering zal bekeken moeten worden. Het alleen maar bijvullen van je kussens met een nieuwe vulling ben je er vaak niet. Afhankelijk van de kwaliteit van de gebruikte materialen door de fabrikant zijn ook daar oplossingen voor. Is er gebruikt gemaakt van te weinig singelbanden of singelbanden met een te groot rekkingspercentage? Banden met een te grote rekking zijn vaak te veel verslapt. Zijn het singelbanden van hoge kwaliteit dan kunnen deze worden aangespannen. Ook kunnen deze banden worden vervangen door nieuwe singelbanden met een klein rekkingspercentage. Aanpassingen van de singelbanden in combinatie met een nieuwe schuimvulling zal het zitcomfort van je bank optimaal herstellen.

Voordelen van een nieuwe kussenvulling

lederen bankBen je gehecht aan je bank of fauteuil dan zal je deze ook niet zomaar weg willen brengen naar het grofvuil. Vaak is dit ook niet nodig. Met een nieuwe kussenvulling kan je weer jaren plezier hebben van je bank. Hiermee voorkom je ook het onnodig belasten van het milieu. Na het herstellen van de ondervering en een nieuwe kussenvulling in combinatie met een goede en professionele reiniging kan je weer jaren vooruit met je bank.

Is je smaak inmiddels veranderd en wil je een nieuwe kleur?

Dan kun je de bank ook voorzien van een bankhoes of opnieuw stofferen. Meestal hoef je de bank niet eens helemaal te stofferen. Bij een lederen bank kan het stofferen van een zitting of armleuning al voldoende zijn. Je bespaart hiermee het milieu en het is ook nog eens voordeliger voor je portemonnee.

Zit je bank niet zo lekker meer?

Zoals hierboven al eerder beschreven kunnen we ook alleen het zitcomfort optimaliseren. Hiervoor hoeft de bank niet versleten te zijn. Het kan bijvoorbeeld zijn dat je in de loop van de jaren wat bent toegenomen in gewicht of misschien dat je wat problemen met gewrichten krijgt. De zitbeleving van je bank kan dan ongemerkt aanzienlijk minder prettig zijn geworden. Met enkele kleine aanpassingen en een nieuwe kussenvulling kunnen wij het zitcomfort een heel nieuw leven inblazen. De aanpassingen die wij voor je kunnen doen zijn de zitdiepte iets langer of korter maken. Of de bank wat hoger of lager maken. Het beste moment van een dag is een zithouding die je laat relaxen en ontspannen. Zo kun je weer aangenaam op jouw bank zitten na een dag van hard werken.

Vragen of opmerkingen?

Wil je een nieuwe vulling in je zitkussen of bank maar weet je nog niet wat je nodig hebt? Schroom niet maar neem gewoon even contact met ons op. Wij adviseren je altijd de beste keuze voor het beste resultaat!

Klik hier voor een prijs opgave of bel direct: 085-0498893

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *