Schuimrubber onderhouden en verzorgen

Gemiddelde leestijd: 3 minuten

vragende manSchuimrubber onderhouden…De kans is groot dat je dit nog niet eerder hebt gehoord. Het onderhoud zorgt ervoor dat je kussens langer mee zullen gaan. Hoe kun je dit het beste doen? Wij hebben er een handig blog over geschreven!

Schuimrubber onderhouden

Schuimrubber kussens regelmatig omkeren is van groot belang. Met name bij de vulling van losse kussens is omkeren het codewoord. Bij laag gebruik is het elke maand omkeren van de kussens ruim voldoende. Worden de kussens intensiever gebruikt keer ze dan elke week om. Niet alleen het omkeren maar ook het verwisselen van de zitplaatsen is van belang. Ruil de kussens om van je favoriete zit plek naar een minder gebruikte plaats die minder wordt gebruikt. Dit zorgt ervoor dat elk kussen optimaal wordt gebruikt en is ingezeten voordat er kuilen ontstaan.

Schuren en schuiven van de hoes

Losse kussens hebben vaak het nadeel dat ze gaan schuiven over de vulling. De belangrijkste reden hiervan is dat de vulling vaak net te klein is gemaakt, met meer ruimte als gevolg. Ook de manier van zitten op het kussen zorgt voor meer schuiven. Sommige mensen gebruiken hun bankstel niet om te zitten maar om te liggen. Dan schuur je de hoes als het ware om de zitkussens heen. Dit maakt dat schuimrubber veel sneller zal slijten. Mijn ouders zeiden vroeger altijd: ”Ga rechtop zitten, een bank is om te zitten, slapen doe je in je bed”. Veel ouders zullen dat tegenwoordig niet meer zeggen tegen hun kinderen.

Schuimrubber en Vocht

Wordt er gemorst met vloeistof op het schuimrubber laat dit dan snel en goed drogen. Zo voorkom je verder schade. Heeft het kussen een rits verwijder dan de hoes en laat het schuimrubber goed drogen en ventileren. Laat het schuimrubber nooit in de volle zon liggen, daar kan het minder goed tegen. Voorkomen blijft altijd beter dan genezen maar een ongeluk zit in een klein hoekje.

Een ander gevaar van nat worden is klamme en vochtige lucht waardoor er condensvorming zal ontstaan. Haal tuinkussens in de nacht naar binnen. Laat kussens in de winter niet in je camper, boot of caravan zitten. Haal de kussens in de winter naar binnen. Voorkom dat je kussens gaan stinken en leg ze in een goed geventileerde ruimte. Op deze manier krijg je geen schimmels en gaan de kussens niet stinken of muf ruiken. Dit preventieve handelen voorkomt dat je de kussens moet laten ontgeuren of weggooien.

schuimrubber matrasHandigheidjes om je schuimrubber matras te onderhouden

Ook een matras heeft baat bij het regelmatig omkeren. Van links naar rechts en van voeten naar hoofdeind. Des te regelmatiger je het matras omkeert hoe langer de levensduur zal zijn. Zet je matras ook eens schuin tegen de muur en laat hem dan rusten op de smalle kant. Nu kan het transpiratievocht optimaal verdampen. Zo hou je het matras fris en schoon.

Vragen of opmerkingen?

Wil je een nieuwe vulling in je zitkussen of bank maar weet je nog niet wat je nodig hebt? Schroom niet maar neem gewoon even contact met ons op. Wij adviseren je altijd de beste keuze voor een optimaal zitcomfort!

Klik hier voor een prijs opgave of bel direct: 085-0498893

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *