Polyether

Gemiddelde leestijd: 3 minuten

Polyether

Blok polyetherPolyether is verkrijgbaar in meerdere dicht- en hardheden. Door de lage prijs wordt polyetherschuim vaak gebruikt voor het opvullen van rug- en zitkussens. Hiermee worden de aanschafkosten van bijvoorbeeld een bankstel laag gehouden. Worden de kussens intensief gebruikt? Dan is het verstandiger om te kiezen voor koudschuim.

Wil je een zitkussen van stevige kwaliteit? Dan kun je denken aan polyether met een soortelijk gewicht van 40 (sg40). Deze hardheid is uitzonderlijk geschikt voor dunne zitkussen van de zitting van eetkamerstoelen met een dikte van circa 3 tot 4 cm.

Voor een medium kwaliteit kussen kun je denken aan een kwaliteitsklasse polyether sg 35 firm. Voor zitkussen met een vulling dikte vanaf 5cm zal dit een beter zitcomfort en langere levensduur geven.

Bij rugkussens kun je een lagere waarde nemen aangezien deze minder zwaar belast worden ten opzichte van het zitgedeelte van een bank of stoel. Wil je een medium en stevig kussen? Kies dan polyether sg 25.

Wanneer het polyether kussen vooral buigzaam en flexibel moet zijn dan adviseren wij sg 40 soft te nemen. Voor extra stevige rugkussens raden wij aan te kiezen voor polyether sg 35.

Wat is soortelijk gewicht of sg?

Wordt er gesproken over soortelijke massa, dichtheid of soortelijk gewicht van materiaal dan gaat het vaak over hetzelfde. Soortelijk gewicht, of sg, is het gewicht van materiaal per kubieke meter.

Kind springt op bankDe aanduiding van schuim met een waarde van sg 40 heeft dan een gewicht van 40 kilo per kubieke meter. Dit zegt helemaal niets over de hardheid van het schuim maar wel over de veerkracht en de duurzaamheid. Hoe hoger het soortelijk gewicht hoe duurzamer en zwaarder het materiaal.

Verreweg de meeste bankstellen die worden verkocht bij een meubelwinkel hebben de polyether zitkussens een waarde van sg35 en de rugkussens gevuld met sg25.

Gemiddeld zal er na 4 tot 5 jaar densiteit verlies ontstaan waardoor de veerkracht van het kussen aanzienlijk zal verminderen. Dit zal zijn waar te nemen doordat er vaak kuilvorming zal vormen op plekken waar het meest wordt gezeten.

Wil je het zitcomfort na die tijd verbeteren dan kun je er een presskern bij zetten waardoor het kussen strammer en voller wordt. Dit is een voordelige oplossing om de levensduur van je bank te verlengen.

Wil je een duurzame oplossing voor het vervangen van je oude vulling dan raden wij je aan om de nieuwe vulling met koudschuim te voorzien. Dit is een duurdere oplossing maar zal het zitcomfort voor zeker 10 jaar bijstellen. Uiteraard is dit afhankelijk van hoe intensief en vaak de zitkussens worden gebruikt.

Vragen of opmerkingen?

Wil je een nieuwe vulling in je zitkussen of bank maar weet je nog niet wat je nodig hebt? Schroom niet maar neem gewoon even contact met ons op. Wij adviseren je altijd de beste keuze voor een optimaal zitcomfort!

Klik hier voor een prijs opgave of bel direct: 085-0498893

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *